Regio West-Brabant

Regio West-Brabant (RWB) is een collegesamenwerking van 19 gemeenten.De 18 gemeenten in West-Brabant en het Zeeuwse Tholen hebben de gezamenlijke ambitie om de regio te versterken en te stimuleren op het gebied van economie, arbeidsmarkt, mobiliteit en ruimte. Daarom werken ze samen.

West-Brabant ligt gunstig. In het hart van de Nederlands-Vlaamse Delta. Daarmee heeft de regio een bijzondere economische positie. Met een Bruto Regionaal Product van 24,1 miljard euro en meer dan 36.000 bedrijven is West-Brabant één van de economische topregio’s in Nederland.

De oude website liet te weinig de meerwaarde van RWB voor de West-Brabantse samenleving zien. Stijlmeester werd gevraagd een website te ontwikkelen, waarbij het ‘wij-gevoel’ en gevoel van trots duidelijk te zien is. Trots op resultaten van projecten. Prominent in beeld gebracht. “Trots op het waarmaken van bestuurlijke ambities die een West-Brabantse aanpak vergen”.

Om te appelleren aan dit gevoel van trots zijn op de homepage de meest recente projecten gepresenteerd met groot beeld, aangevuld met een korte, pakkende tekst. Het resultaat van het project wordt met infographics helder in beeld gebracht. De focus ligt op de presentatie van (het resultaat van) de projecten.

Zes samenwerkende gemeenten, waaronder Breda, hebben hun krachten gebundeld in een ambitieus WielerPlan. Doel is om de regio West-Brabant nog meer op de kaart de zetten als dé wielerregio van Nederland en daarmee grote evenementen zoals WK Veldrijden, ‘kermiskoersen’ en talloze prachtige toertochten onder de aandacht te brengen bij fiets minnend Nederland. De groep heeft de ambitie uitgesproken om ook grote topsportevenementen naar Breda en de regio te halen. De Vuelta a Espana is een enorme impuls voor de wielersport in West-Babant. Het stimuleert en inspireert jong en oud om ook te gaan sporten en bewegen. Het heeft een enorme economische en toeristische spin-off voor stad en regio. Bovendien brengt het mensen in buurten en wijken samen die rond de doorkomst van de Vuelta een mooi feest kunnen bouwen”.

Stijlmeester werd gevraagd deze ambities in een fraai boekje vorm te geven en de presentatie hiervan door wethouder Paul de Beer op Cyclocross in Rucphen te ondersteunen met een pakkend filmpje.

Daarnaast ontwikkelde Stijlmeester hiervoor de website www.wielrennenwestbrabant.nl dat als  platform wordt gezien door profs en amateurs met alle informatie over historie, wielerkalender en toertochten in de West-Brabantse regio.