Regio West-Brabant

Regio West-Brabant (RWB) is een collegesamenwerking van 16 gemeenten. De 16 gemeenten in West-Brabant hebben de gezamenlijke ambitie om de regio te versterken en te stimuleren op het gebied van economie, arbeidsmarkt, mobiliteit en ruimte. Daarom werken ze samen.
West-Brabant ligt gunstig. In het hart van de Nederlands-Vlaamse Delta. Daarmee heeft de regio een bijzondere economische positie. Met een Bruto Regionaal Product van 24,1 miljard euro en meer dan 36.000 bedrijven is West-Brabant één van de economische topregio’s in Nederland.

Website

De oude website liet te weinig de meerwaarde van RWB voor de West-Brabantse samenleving zien. Stijlmeester werd gevraagd een website te ontwikkelen, waarbij het ‘wij-gevoel’ en gevoel van trots duidelijk te zien is. Trots op resultaten van projecten. Prominent in beeld gebracht. “Trots op het waarmaken van bestuurlijke ambities die een West-Brabantse aanpak vergen”.
Om te appelleren aan dit gevoel van trots zijn op de homepage de meest recente projecten gepresenteerd met groot beeld, aangevuld met een korte, pakkende tekst. Het resultaat van het project wordt met infographics helder in beeld gebracht. De focus ligt op de presentatie van (het resultaat van) de projecten.

Campagne

Zes samenwerkende gemeenten, waaronder Breda, hebben hun krachten gebundeld in een ambitieus WielerPlan 2030. Doel is om de regio West-Brabant nog meer op de kaart de zetten als dé wielerregio van Nederland en daarmee grote evenementen zoals WK Veldrijden, ‘kermiskoersen’ en talloze prachtige toertochten onder de aandacht te brengen bij fiets minnend Nederland.
Stijlmeester werd gevraagd deze ambities in een fraai boekje vorm te geven en de presentatie hiervan door wethouder Paul de Beer op NK Cyclocross in Rucphen te ondersteunen met een pakkend filmpje.
Daarnaast ontwikkelde Stijlmeester hiervoor de website www.wielrennenwestbrabant.nl dat als platform wordt gezien door profs en amateurs met alle informatie over historie, wielerkalender en toertochten in de West-Brabantse regio.