Wielrennen in
West-Brabant:
wielerplatform

Zes samenwerkende gemeenten, waaronder Breda, hebben hun krachten gebundeld in een ambitieus WielerPlan 2030. Doel is om de regio West-Brabant nog meer op de kaart de zetten als dé wielerregio van Nederland en daarmee grote evenementen zoals WK Veldrijden, ‘kermiskoersen’ en talloze prachtige toertochten onder de aandacht te brengen bij fietsminnend Nederland.

Wielrennen
West-Brabant

De groep heeft de ambitie uitgesproken om ook grote topsportevenementen naar Breda en de regio te halen. De Vuelta a Espana is een enorme impuls voor de wielersport in West-Brabant. Het stimuleert en inspireert jong en oud om ook te gaan sporten en bewegen. Het heeft een enorme economische en toeristische spin-off voor stad en regio. Bovendien brengt het mensen in buurten en wijken samen die rond de doorkomst van de Vuelta een mooi feest kunnen bouwen”.

Wielerplatform
West-Brabant

Stijlmeester werd gevraagd deze ambities in een fraai boekje vorm te geven en de presentatie hiervan door wethouder Paul de Beer op NK Cyclocross in Rucphen te ondersteunen met een pakkend filmpje. Stijlmeester ontwikkelde de website www.wielrennenwestbrabant.nl welke als platform wordt gezien door profs en amateurs met alle informatie over historie, wielerkalender en toertochten in de West-Brabantse regio.