Het afgelopen jaar heeft de maritieme sector zich gebogen over de vraag: Hoe zal de maritieme wereld er in 2050 uitzien? Om die vraag te beantwoorden zijn vier verschillende toekomstscenario’s uitgewerkt. Dat de toekomst van ons allen op het water ligt, is klip en klaar. In een tijd van zeespiegelstijging en overbevolking geeft de zee ruimte en mogelijkheden. Denk hierbij aan drijvend wonen, voedsel verbouwen op en in het water en energie opwekken en opslaan.
In opdracht van Netherlands Maritime Technology heeft Stijlmeester het magazine Blauwdruk 2050, de maritieme wereld voorbij de horizon ontwikkeld. Een creatief hoogstandje dat de toekomstscenario’s op een aantrekkelijke manier presenteert.

Op maandag 31 oktober 2016 hebben maritieme professionals, politici en pers het innovatief vermogen van de sector gevierd op het Maritime Awards Gala 2016. In Studio 21 in Hilversum ontving Mark Rutte uit handen van Wim van Sluis (voorzitter Nederland Maritiem Land) het magazine. Een magazine dat bij uitstek aansluit op de vernieuwingszin die Rutte in zijn speech al roemde.